علوم آزمایشگاهی

انواع آزمایش های بیماری ها

علوم آزمایشگاهی

انواع آزمایش های بیماری ها

چطور اطلاعات آزمایشگاهی و پزشکی خود را بالا بببریم

کلمات کلیدی

آزمایش خون

اختلالات ژنتیکی

سقط جنین

بیماری‌های رفتاری

عادت ماهیانه

سرطان سینه

قبل از بارداری

آزمایش ادرار

آزمایش بارداری

اختلالات تیروئید

کم کاری تیروئید

آزمایش تیروئید

آزمایش اسپرم

آزمایش قند خون

هزینه های لقاح مصنوعی و بارداری به روش IUI(آی یو آی) و IVF (آی وی اف)

درمان واژینیسموس یا ترس از نزدیکی و دخول چگونه انجام می شود

لابیاپلاستی چیست و جراحی زیبایی جوانسازی واژن جگونه انجام می شود

معاینه داخلی واژن زنان (معاینه لگن)به چه علت و چگونه انجام می شود

آزمایش آمنیوسنتز چیستو چرا آزمایش آمنیوسنتز انجام می‌شود؟

انواع سونوگرافی دربارداری کدامند و سونوگرافی به چه دلیل انجام می شود

آزمایشات غربالگری سلامت جنین در بارداری چگونه انجام می شود

چگونه از رحم عکس رنگی می گیرند

غربالگری چهارگانه

عفونت‌های جدی

سونوگرافی تجمع مایع

زمان سونوگرافی

در بارداری چگونه انجام می شود

اختلالات کروموزومی

آزمایشات غربالگری سلامت جنین

و هزینه آزمایش زنتیک چقدر است

  • ۰
  • ۰


علل بی اختیاری ادرار در زنان

شاید برای شما هم پیش امده باشد.. بی اختیاری ادرار یا از دست دادن کنترل مثانه یک مشکل ناامید کننده برای بسیاری از افراد است و امکان پیش بینی آن وجود ندارد می‌تواند کار و زندگی اجتماعی شما را تحت تاثیر قرار دهد. بی اختیاری ادرار در زنان بیشتر از مردان است و مطالعات نشان می‌دهد که نیمی از زنان مسن به بی اختیاری ادرار مبتلا می‌شوند.

شاید برای شما هم پیش امده باشد.. بی اختیاری ادرار یا از دست دادن کنترل مثانه یک مشکل ناامید کننده برای بسیاری از افراد است و امکان پیش بینی آن وجود ندارد می‌تواند کار و زندگی اجتماعی شما را تحت تاثیر قرار دهد. بی اختیاری ادرار در زنان بیشتر از مردان است و مطالعات نشان می‌دهد که نیمی از زنان مسن به بی اختیاری ادرار مبتلا می‌شوند.

علایم بی اختیاری استرسی ادرار، ادار کردن غیر منتظریه است که انواع مختلفی دارد. اگر در اثر خنده، سرفه، عطسه کردن، هل دادن یا بلند کردن اجسام سنگین، نشت ادار دارید ممکن است دچار بی اختیاری استرسی شده بشید که رایج رین مشکل کنترل مثانه در زنان جوان است.

بی اختیاری استرسی زمانی اتفاق می‌افتد که عضلات و بافت اطراف مثانه ضعیف شده باشند. هنگامی که فشار بیشتری روی مثانه وارد می‌شود دهانه آن بسته نمانده و منجر به نشت ادرار می‌شود. فشار ناشی از سرفه یا خنده هم ممکن است منجر به نشت ادرار شود. علت ضعیف شدن عضلات ممکنن است به دلیل فشار بیش از حد ورزش، آسیب ورزشی، بارداری یا زایمان باشد.

اگر اغلب اوقات مجبور می‌شوید به سرعت دستشویی بروید، ولی قبل از رسیدن مثانه تان خالی می‌شود ممک است دچار بی اختیاری اضطراری باشید. این اضطرار ممکن است به دلیل شنیدن صدای آب یا نوشیدن باشید یا بی دلیل رخ دهد.

در این نوع بی اختیاری حجم زیادی ادرار بی اختیار از شما خارج می‌شود و حتی ممکن است با وجود خالی بودن تقریبی مثانه هم این اتفاق برایتان بیوفتد. این مشکل می‌تواند ناشی از اسپاسم عضلات مثانه باشد که به دلیل آسیب عصبی یا عضلانی ایجاد می‌شود. در برخی موارد سکته مغزی، عفونت یا التهاب مثانه می‌تواند علت این مشکل باشد.

اگر مثانه بیش فعال داشته باشید نیاز به ادرار مکرر و ناگهانی دارید. ولی هر کسی مثانه بیش فعال دارد مبتلا به بی اخیاری نیست. بسیاری از زنان توانایی نگه داشتن خود تا رسیدن به دستشویی را دارند و مشکل اصلی آن‌ها به جای نشت ادارد، نیاز دائمی به دستشویی رفتن است.

دارو‌هایی که بی اختیاری ادرار را بدتر می‌کند

برخی از دارو‌های فشار خون می‌تواند باعث ریلکس شدن عضلات مثانه شده و بی اختیاری استرسی ایجاد کند. برخی از انواع دارو‌های ضد افسردگی می‌توانند علایم بی اختیاری را بدتر کند. دیورتیک‌ها هم مشکل شما را بدتر می‌کنند.

دستشویی

بی اختیاری ادرار خطرناک نیست، ولی می‌تواند اعتماد به نفس شما را پایین بیاورد. مطالعات نشان داده است زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار اعتماد به نفس پایین تری داشته در زندگی جنسی کمتر فعال بوده و بیشتر به افسردگی مبتلا می‌شوند. ولی باید بدانید لازم نیست با این مشکل دست و پنجه نرم کنید و بی اختیاری را می‌توانید مدیریت یا حتی درمان کنید.

آزمایش ادرار

در گام اول باید نوع بی اختیاری ادرارتان را تشخیص دهید. پزشک شما در مورد سوایق بیماری‌ها از شما سوال پرسیده و برای تشخیص عفونت ادراری برای شما آزمایش ادرار می‌نویسد. ممکن است از شما بخواد سرفه کنید تا بتواند بی اختیاری استرسی را تشخیص دهد یا شاید بخواهد نوع و میزان نوشیدنی‌هایی که مصرف می‌کنید و زمان نشت ادرارتان را برای مدتی در یک دفترچه یادداشت کنید.

آزمایش بی اختیاری ادرار

سونوگرافی می‌تواند تغییرات مثانه و مجاری ادراری را هنگام سرفه کردن یا ادرار کردن نشان دهد. آزمایش پد نشان می‌دهد که میزان ادرار روزانه شما چقدر است. تست استرسی مثانه برای تشخیص بی اختیاری استرسی ادرار بررسی می‌شود. سیستومتری فشار مثانه را اندازه گیری می‌کند و در نهایت MRI (مثل تصویر بالا) می‌تواند مشکلاتی که در سایر آزمایش‌ها دیده نمی‌شود را مشخص کنید.

نوشیدن چای

بسیاری از زنان مبتلا به بی اخیاری خفیف ادرار می‌توانند با کم کردن نوشیدن، نشت ادار را متوقف کنند. سعی کنید لیوان خود را تا نصفه پر کید و از نوشیدنی‌های کافئین دار مثل قهوه و چای بپرهیزید. روش دیگر این است که هر ۲ تا ۴ ساعت حتی اگر نیازی به دستشویی رفتن نداشته باشید، مثانه را خالی نید.

تمرینات کگل

از آن جا که علت بی اختیاری استرسی ضعف عضلات کف لگن است باید آن‌ها را تقویت کنید. شما می‌توانید با تمرینات کگل این کار را انجام دهید. عضلات کف لگن که در دو طرف واژن قرار گرفته را منقبض کرده و ۱۰ ثانیه نگه دارید.



هر روز ۳ یا ۴ ست این ورزش را تکرار کنید. با قوی‌تر شدن عضلات کف لگن بی اختیاری ادرار شما هم کمتر می‌شود. برای پیدا کردن عضلات یکه باید منقبض کنید یک بار ادرار خود را متوقف کنید تا متوجه محل عضلات بشوید. البته این کار را تکرار نکنید، چون منجر به عفونت خواهد شد.

بیوفیدبک

بیوفیدبک روشی است که اطلاعات در مورد زمان واقعی فعالیت مثانه و عضلات کف لگن را می‌دهد و با یادگیری این عملکرد می‌توانید بهتر آن‌ها را کنترل کنید. شما می‌توانید از بیوفیدبک به همراه ورزش کگل استفاده کنید

پساری

زمانی که تغییر شیوه زندگی کمکی به شما نکند پزشک برای بی اختیاری استرسی از وسیله‌ای به نام پساری pessary کمک می‌گیرد. این وسیله در واژن قرار گرفته تا جلوی نشت را بگیرد و می‌توانید از آن به صورت دائم یا در موارد خاص مثل ورزش سنگین استفاده کنید.

تمرین مثانه

شما نموداری از زمان دستشویی رفتن و نشت ادار تهیه می‌کنید. پس از مطالعه الگو‌ها می‌توانید قبل از این که نشت اتفاق بیوفتد از آن پیشگیری کنید و بتدریج زمان دستشویی رفتن خود را طولانی‌تر کنید.

دارو

پزشکان اغل از دارو‌های آنتی کولینرژیک anticholinergic استفاده می‌کنند. این دارو‌ها برخی از اعصاب مثانه را مسدود می‌کنند. روش دیگر تزریق بوتاکس به عضله مثانه است که باعث می‌شود مدت بیشتری ادرار را در خود نگه دارد که هر ۸ تا ۹ ماه باید تکرار شود.

علل بی اختیاری ادرار در زنان

اگر هنوز هم مشکل داشته باشید پزشک گزینه‌های دیگری پیشنهاد می‌کند. برای بی اختیاری ادرار اضطراری وسیله‌ای وجود دارد که اعصاب نزدیک به مثانه را تحریک می‌کند و سیگنال‌های الکتریکی و اسپاسم‌های مثانه را کنترل می‌نماید یا می‌توانید از روش‌های جراحی کنترل شده برای درمان استفاده نمایید.

پوشک بزرگسال

محصولات مخصوص بی اختیاری ادرار از قبیل: پد‌های باریک بهداشتی، پوشک بزرگسالان، لباس زیر پلاستیکی هستند که می‌توانند کمک کنند احساس بهتری داشته باشید. استفاده از ملافه یا تشک‌های پلاستیکی هنگام خواب هم برای شما مفید است.

سیگار کشیدن

با انجام روزانه تمرینات کگل می‌توانید خطر بی اختیاری را کاهش دهید. ترک سیگار می‌تواند سرفه‌های مزمن و در نتیجه نشت ادرار را کاهش دهد.
  • ۹۸/۰۴/۰۱
  • منصور زمانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی